Статті за темою Страховий стаж

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати
Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47271
Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу
Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
34780
Довідка про трудовий та страховий стаж
Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити через інтернет, як рахувати стаж за цією довідкою.
20823
Стаж служби в ОМС: як обчислювати швидко та без помилок
Вислуга років пов’язана з певними заохоченнями, які отримують службовці органів місцевого самоврядування. Через це питання кількості місяців стажу є суттєвим: це й надбавка, й додаткові дні відпустки. Як визначається стаж в ОМС – у цьому огляді.
13537
Служба в армії для надання додаткової відпустки у держорганах та ОМС
Чи включається військова служба до стажу державної служби та служби в органах місцевого самоврядування (ОМС), як це впливає на додаткову відпустку, чи однакові правила для “строковиків” і “контрактників” – відповідні на ці питання у консультації.
2677