Як відрізнити справжнє порушення від вигаданого ревізором

ЦІЛКОМ ТАЄМНО розкажемо, як ревізори фіксують порушення в акті ревізії та про типові помилки бухгалтера під час ревізії.

Редакція нашого тижневика отримує чимало листів від наших передплатників із запитаннями стосовно правомірності дій ревізорів. Аби зафіксувати якнайбільше порушень, ревізори ретельно переглядають документи в пошуках можливої помилки. А якщо не знаходять, можуть і вигадати. Головне, аби бухгалтер підписав акт ревізії без заперечень.

Утім не всі бухгалтери йдуть на поводі у ревізорів і все ж таки намагаються знайти істину. Наразі бухгалтерів цікавить, чи не порушують вони бюджетне законодавство, коли нараховують відпускні працівникам у перехідний період. Тож далі йтиметься і про помилки бухгалтерів, і про хитрощі ревізорів.

Перейти до статті ⏩

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19102

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді