Виплати військовослужбовцям: як відобразити в 4ДФ

Постановою КМУ № 44 затверджено Порядок виплати щомісячної грошової компенсації сум ПДФО, що утримуються з грошових виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу.

Виплати військовослужбовцям: як відобразити в 4ДФ

Наказом Мінфіну № 4 затверджені форма Податкового розрахунку та Порядок заповнення та подання Податкового розрахунку.

Відповідно до Порядку в додатку 4ДФ у графі 6 «Ознака доходу» зазначається ознака доходу, наведена у розд. 1 «Довідник ознак доходів фізичних осіб» додатка 2 до Порядку.

Згідно з Довідником ознак доходів доходи у вигляді сум грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, відображаються у додатку 4ДФ до Розрахунку за ознакою доходу «185».

Водночас, у графі 3а «Сума нарахованого доходу» додатка 4ДФ до Розрахунку відображається дохід, який нарахований фізособі відповідно до ознаки доходу, наведеної у Довіднику ознак доходів, повністю, без вирахування ПДФО, страхових внесків тощо.

Таким чином, виплати щомісячної грошової компенсації сум податку на доходи фізичних осіб, що утримуються з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат військовослужбовців, не відображаються в додатку 4ДФ до Розрахунку.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

передплата журналів для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
50172

Плата за землю – земельний податок 2024. Сплата земельного податку, строки, пільги, декларація

Плата за землю – це місцевий податок, який має дві форми. Перша – орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності. Друга – земельний податок, який справляється за земельні ділянки іншої власності, наприклад приватної. Розглянемо розмір та правила плати за землю 2024.
44510

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
80641

Декретні в об'єднаній звітності – ЗРАЗКИ 2024

Як відобразити декретні виплати в об’єднаній звітності та наведемо бланки та зразки Додатків Д1, Д5 і 4ДФ Податкового розрахунку з прикладом нарахування декретних.
86384

Декларація про доходи

Податкова декларація про майновий стан і доходи – за якою формою звітувати у 2024 році за 2023 рік.⚡️Знайдете тут зразок заповнення декларації про доходи та рекомендації для отримання податкової знижки.
55731

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді