Приклади недоліків, що зустрічаються в актах ревізії

Перевіряйте в акті посилання на норми законів, якщо ревізори виявлять порушення.

Фіксувати в акті ревізії порушення законодавства ревізори мають право, якщо зазначать норми законів чи інших нормативно-правових актів, які порушено (абз. 5 п. 35 Порядку № 550). Усі висновки ревізорів мають бути підтверджені документально і не суперечити законодавству.

Які недолікі бувають в актах ревізій — у ШПАРГАЛЦІ.

Приклади недоліків, що зустрічаються в актах ревізії

Відкрити шпаргалку ✔️

За цим має постійно стежити бухгалтер, а особливо, коли підписує акт ревізії. Іноді ревізори, щоб збільшити кількість виявлених порушень, можуть зазначати в акті ревізії порушення і посилатися на норми законів чи інших нормативно-правових актів, але господарські операції, відображені в первинних документах, не відповідатимуть суті зазначеного порушення. Варто в кожній конкретній ситуації уважно вивчати нормативний документ і бути готовим за потреби оскаржувати висновки ревізорів.

І пам’ятайте, що ревізори теж помиляються.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19103

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді