Реєстр кваліфікацій: запускають новий е-ресурс

В Україні запрацює електронний ресурс, який стане інформаційною платформою для майбутніх кваліфікаційних центрів, котрі присвоюватимуть кваліфікації на базі самоосвіти. Також за допомогою Реєстру роботодавці у відкритому доступі, зможуть перевіряти достовірність документів про наявність кваліфікації працівників.

Як відзвітувати про зарплату до статистики? ►►► Дізнайтеся за результатами тесту✔️

Реєстр кваліфікацій: запускають новий е-ресурс

Кабмін на своєму засіданні прийняв внесену МОН постанову «Про затвердження Положення про Реєстр кваліфікацій», розроблену Національним агентством кваліфікацій.

Кваліфікаційні центри будуть здійснювати оцінювання результатів навчання, які особа здобула шляхом неформального навчання чи інформальної освіти, присвоюватимуть професійні кваліфікації та визнаватимуть професійні кваліфікації, здобуті у інших країнах.

Як зазначає Голова Нацагентства кваліфікацій Юрій Баланюк, на першому етапі Реєстр міститиме інформацію про акредитовані кваліфікаційні центри, документи, що підтверджують присвоєння кваліфікації конкретній людині, перелік професійних стандартів, заявки на їх розроблення, відомості про експертів з акредитації кваліфікаційних центрів та інформацію про кваліфікації.

За матеріалами НКА

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Чи проводити щорічну оцінку в ОМС

Чи проводиться зараз щорічна оцінка виконання посадовців ОМС? Чи заміняє атестація щорічну оцінку? Ці та інші пов’язані питання – в консультації.
11034

Особливості складання розрахунків до проєктів місцевих бюджетів на 2025 рік

Проєкт місцевого бюджету на 2025 рік має ґрунтуватись на розрахунках місцевих фінансових органів, бюджетних запитах головних розпорядників коштів місцевого бюджету та показниках, що стосуються місцевих бюджетів та які будуть закладені у проєкт Держбюджету на 2025 рік. Їх містять особливості складання розрахунків місцевих бюджетів, які Мінфін доводить до місцевих фінансових органів згідно зі статтею 75 Бюджетного Кодексу.
21

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40154

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
10409

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді