ПН на суму перевищення бази оподаткування над фактичною ціною: як обнулити

Якщо після складання та реєстрації в ЄРПН зведеної ПН, складеної виходячи з перевищення ціни придбання над фактичною ціною їх постачання відбувається коригування суми перевищення, продавець має право скласти РК до такої зведеної ПН.

СКАЧАТИ податкову накладну за новою формою

ПН на суму перевищення бази оподаткування над фактичною ціною: як обнулити

РК до зведеної ПН, складеної на суму перевищення бази оподаткування над фактичною ціною, у тому числі у разі коригування всієї суми перевищення складається з урахуванням таких особливостей:

  • у заголовній частині РК до зведеної ПН, складеної на суму перевищення, у полі «До зведеної податкової накладної» вказується код ознаки «3»;
  • у полі «Не підлягає наданню отримувачу (покупцю) з причини» зазначається тип причини «15».
  • У розділі Б табличної частини РК у випадку збільшення (зменшення) суми перевищення у першому рядку зазначаються зі знаком «–» (обнуляються) показники ПН, яка коригується. При цьому у графі 1 вказується номер за порядком рядка такої ПН, який коригується. Другим рядком зазначаються виправлені показники, при цьому у графі 1 вказується новий черговий порядковий номер рядка, якого не було у ПН, що коригується;
  • у графі 2 РК у всіх рядках, які заповнюються у зв’язку з таким коригуванням, зазначається код причини коригування 203 (коригування зведеної податкової накладної, складеної відповідно до абзацу одинадцятого п. 201.4 ст. 201 ПКУ).

У випадку коригування всієї суми перевищення, тобто якщо внаслідок коригування сума перевищення бази оподаткування над фактичною ціною дорівнює нулю, у розрахунку коригування зі знаком «–» зазначаються показники рядка ПНї, що коригується та зазначається код причини коригування 203.

За матеріалами ДПС

Ви отримаєте ➡️Навчання у зручному онлайн-форматі ➡️ Відеолекції від провідних експертів ➡️Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді