Накладення штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН: за яким механізмом відбувається

У разі застосування контролюючими органами до платника податків штрафних (фінансових) санкцій за порушення законів з питань оподаткування, такому платнику надсилаються (вручаються) податкові повідомлення-рішення (ст. 113 ПКУ).

ПДВ у бюджетних установах- спробувати БЕЗПЛАТНО

Накладення штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН: за яким механізмом відбувається

Відповідний структурний підрозділ контролюючого органу складає податкове повідомлення-рішення за формою «Н», зокрема, за порушення платниками ПДВ граничних строків реєстрації ПН/РК, визначених ст. 201 ПКУ в ЄРПН.

У ППР наводиться або додається до нього розрахунок штрафних (фінансових) санкцій із зазначенням інформації, необхідної для їх визначення.

Отже, за порушення платниками ПДВ граничних термінів реєстрації ПН/РК в ЄРПН податковим органом надсилається податкове повідомлення-рішення за формою «Н», до якого додається розрахунок штрафних (фінансових) санкцій.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47672

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді