Психіатричний огляд: що пропонують змінити

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
МОЗ оприлюднив проєкт змін до Порядку проведення попередніх, періодичних та позачергових психіатричних оглядів, у тому числі на предмет вживання психоактивних речовин.

психіатричний огляд

МОЗ пропонує звузити коло надавачів медпослуг, які проводитимуть попередні, періодичні та позачергові психіатричні огляди.

Огляди проводитимуть:

  1. надавачі медпослуг, які:
    • отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики за спеціальністю психіатрія;
    • уклали договір про медичне обслуговування населення з НСЗУ за групами послуг «Психіатрична допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та/або «Психіатрична допомога дорослим та дітям, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами».
  1. заклади охорони здоров’я Державного управління справами, заклади охорони здоров’я в системі Міноборони, СБУ, СЗРУ, Держспецзв’язку, МВС, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики за спеціальністю психіатрія, забезпечують надання медичної допомоги та є користувачами електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ).

Огляд проводитиме лікар-психіатр, який працює за основним місцем роботи в означеному закладі на умовах повної зайнятості, зареєстрований в ЕСОЗ, який пройшов тематичне навчання за відповідною програмою.

Для проходження огляду особа має подати документи, що посвідчують особу та надати письмову згоду на обробку персональних даних.

Ці новації пропонують запровадити з наступного року.

Пропозиції та зауваження до проєкту МОЗ приймає до 12.06.2024 на електронну скриньку (e-mail): [email protected].

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
103357

Акт списання основних засобів – бланк та зразок

Якщо основний засіб вибуває з установи через його ліквідацію або часткову ліквідацію, таке вибуття оформляють актом. Акт списання буває чотирьох видів. Наразі поговоримо про акт списання основних засобів.
112047

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
93433

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді