Як виплачувати одноразову винагороду за виконання бойових (спеціальних) завдань

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Учора, 05.06.2024, набрали чинності зміни до Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям ЗСУ та деяким іншим особам (далі – Порядок).

винагорода за виконання бойових завдань

Бронювання працівників: Мін­еко­но­міки роз’яснює зміни

Порядок доповнили новим розділом, який врегульовує особливості виплати одноразової винагороди у розмірі 70000 грн згідно з постановою КМУ «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану» від 28.02.2022 № 168.

Її нараховують за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання бойових (спеціальних) завдань:

  • під час ведення бойових (спеціальних) дій на лінії бойового зіткнення з противником на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною (підрозділом, зокрема зведеним) першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу, контратаки) до ротного опорного пункту включно;
  • на тимчасово окупованій рф території України;
  • на території між позиціями сил оборони та позиціями військ держави-агресора в районах ведення воєнних (бойових) дій;
  • на території противника.

Одним днем вважається період (з 00 годин до 24 години календарної доби), протягом якого військовослужбовець залучався до виконання завдань, незалежно від кількості та тривалості таких залучень за добу.

Уточнили які документи є підставою для підтвердження виконання бойових (спеціальних) завдань, видачі наказу про виплату цієї винагороди.

Наказ Міноборони від 21.05.2024 № 339, яким затверджені новації, набрав чинності 05.06.2024, однак застосовувати їх потрібно з 01.04.2024.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
195030

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
30610

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді