Декларація з плати за землю: топ-помилки заповнення від ДПС

Фахівцями Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками під час здійснення супроводження платників податків та проведення камеральних перевірок виявлено ряд порушень допущених платниками податків при подачі податкової декларації з плати за землю.

Зразок декларації з плати за землю СКАЧАТИ

Декларація з плати за землю: топ-помилки заповнення від ДПС

ТОП помилок при заповненні декларації з плати за землю:

  • не зазначено або зазначено код категорії земельної ділянки;
  • у колонці «код пільги» не зазначено, або не вірно зазначено код Пільги (який не відповідає Довідникам податкових пільг №101/1 та 101/2, затвердженого листами ДПС);
  • не вірно вказаний розмір, сума Пільг та річна сума земельного податку (до сплати);
  • не вірно зазначено/не зазначено кадастровий номер земельної ділянки;
  • площа земельної ділянки зазначена як в гектарах, так і в квадратних метрах, що суперечить вимогам ст. 14 Податкового кодексу України;
  • застосування платниками Пільги без зазначення в декларації категорії цільового призначення земельної ділянки, що ставить під сумнів застосування Пільг або ж зазначено категорію земельної ділянки яка не відповідає коду Пільги.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді