Оплата за QR-кодом: з РРО/ПРРО чи без

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Податківці роз’яснили коли потрібно застосовувати РРО/ПРРО якщо оплату за товари, роботи, послуги приймають через QR-код.

qr-код рро

Калькулятор штрафів

Отримувач коштів не зобов’язаний застосовувати РРО/ПРРО у разі оплати товарів (робіт, послуг) за допомогою QR-коду, як масиву даних, в якому закодовані реквізити поточного рахунку отримувача у форматі IBAN Registry:2009, NEQ, ДСТУ-Н 7167:2010.

У разі здійснення розрахунків за допомогою QR-коду, в якому закодовані реквізити для оплати товарів (робіт), будь-якого електронного платіжного засобу отримувача, застосування РРО/ПРРО у такому випадку буде обов’язковим.

З ІПК від 07.06.2024 № 3112/ІПК/99-00-07-04-01

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
34715

Як вести касові операції

Хоча більшість розрахунків проводиться безготівково, окремі установи або за окремими операціями все ж проводять розрахунки готівкою. Розглянемо як проводити касові операції.
8116

Реєстрація РРО: оновлено реєстр

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6755

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді