Єдиний рахунок: як виправити помилку у призначенні платежу

Податківці пояснили як діяти якщо допущено помилку при заповненні поля «Призначення платежу» розрахункового документа, за яким відбулося зарахування коштів на єдиний рахунок.

⚡️ Єдиний рахунок — 2021: перейти чи відмовитися

Єдиний рахунок: як виправити помилку у призначенні платежу

У разі сплати коштів на єдиний рахунок та допущення помилки у реквізиті «Призначення платежу» розрахункового документу, потрібно не пізніше наступного робочого дня після отримання від ДПС через Е-кабінет «Повідомлення про помилки визначати належність платежу відповідному одержувачу за формою J/F1307301.

У разі успішного прийняття органом ДПС документу за формою J/F1307301 платник податків отримає квитанцію №2.

Якщо платник податків протягом вказаного строку не надіслав ДПС документ за формою J/F1307301, то інформація з розрахункового документа вважається інформацією без визначення належності платежу відповідному одержувачу і суми такого платежу включаються ДПС до реєстру платежів у складі зведеного реєстру платежів з єдиного рахунка з урахуванням черговості сплати.

Податковим кодексом не передбачена відповідальність за невірне заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункового документа, за яким відбулося зарахування коштів на єдиний рахунок.

За матеріалами ДПС

Ви отримаєте ➡️Навчання у зручному онлайн-форматі ➡️ Відеолекції від провідних експертів ➡️Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47649

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді