Новий Порядок прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти

Міносвіти оновило Порядок прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2024 році.

Оновили Порядок прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

Серед основних нововведень:

  • вступ на основі повної загальної середньої освіти (далі – ПЗСО), освітньо-кваліфікаційного рівня «кваліфікований робітник» (далі – КР), як і було зазначено, може відбуватися за результатами творчого конкурсу в передбачених Порядком випадках;
  • для вступу на місця державного (регіонального) замовлення – за результатами співбесіди.

Важливе уточнення: для вступу на місця за кошти юридичних або фізичних осіб вступ може здійснюватися як за розглядом мотиваційних листів, так і за рішенням закладу, – на основі співбесіди.

Також, як і було визначено Порядком прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2024 році, прийом на навчання проводитиметься за спеціальностями відповідно до Переліку галузей знань і спеціальностей, але з урахуванням вимог наказу МОН від 04 березня 2024 року № 260.

Також МОН нагадує за деякі особливості проведення вступної кампанії для здобуття фахової передвищої освіти у 2024 році, зокрема:

  • передбачається, що вступники можуть подати в сукупності за всіма основами вступу:
    • до п'яти заяв на бюджет;
    • та до п'ятнадцяти заяв за всіма джерелами фінансування.

Підготовка іноземців та осіб без громадянства здійснюватиметься в межах ліцензованих обсягів за спеціальностями згідно з результатами процедури ліцензування для цього виду діяльності.

Тривалість кожної додаткової сесії реєстрації заяви не менше ніж три та не більше за тридцять календарних днів. Вступна кампанія завершується 31 жовтня 2024 року.

Нагадаємо, Уряд затвердив зміни до Порядку призначення і виплати стипендій.

Джерело: офіційний сайт МОН

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
103355

Акт списання основних засобів – бланк та зразок

Якщо основний засіб вибуває з установи через його ліквідацію або часткову ліквідацію, таке вибуття оформляють актом. Акт списання буває чотирьох видів. Наразі поговоримо про акт списання основних засобів.
112045

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
93432

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді