Новий Порядок прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти

Міносвіти оновило Порядок прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2024 році.

Оновили Порядок прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

Серед основних нововведень:

  • вступ на основі повної загальної середньої освіти (далі – ПЗСО), освітньо-кваліфікаційного рівня «кваліфікований робітник» (далі – КР), як і було зазначено, може відбуватися за результатами творчого конкурсу в передбачених Порядком випадках;
  • для вступу на місця державного (регіонального) замовлення – за результатами співбесіди.

Важливе уточнення: для вступу на місця за кошти юридичних або фізичних осіб вступ може здійснюватися як за розглядом мотиваційних листів, так і за рішенням закладу, – на основі співбесіди.

Також, як і було визначено Порядком прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2024 році, прийом на навчання проводитиметься за спеціальностями відповідно до Переліку галузей знань і спеціальностей, але з урахуванням вимог наказу МОН від 04 березня 2024 року № 260.

Також МОН нагадує за деякі особливості проведення вступної кампанії для здобуття фахової передвищої освіти у 2024 році, зокрема:

  • передбачається, що вступники можуть подати в сукупності за всіма основами вступу:
    • до п'яти заяв на бюджет;
    • та до п'ятнадцяти заяв за всіма джерелами фінансування.

Підготовка іноземців та осіб без громадянства здійснюватиметься в межах ліцензованих обсягів за спеціальностями згідно з результатами процедури ліцензування для цього виду діяльності.

Тривалість кожної додаткової сесії реєстрації заяви не менше ніж три та не більше за тридцять календарних днів. Вступна кампанія завершується 31 жовтня 2024 року.

Нагадаємо, Уряд затвердив зміни до Порядку призначення і виплати стипендій.

Джерело: офіційний сайт МОН

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
40270

Реєстрація бюджетних зобов’язань: робочі ситуації

Реєстрація бюджетних зобов’язань: ➤ термін реєстрації ➤ підтвердні документи для реєстрації ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних зобов’язань ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних фінансових зобов’язань.
33504

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
26075

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді