Що змінять у формі Повідомлення про прийняття працівника на роботу

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінсоцполітики підготувало проєкт змін у формі Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту (далі – Повідомлення).

повідомлення про прийняття працівника на роботу

Пошук по Класифікатору професій

Повідомлення пропонують подавати у разі укладення трудового договору з домашнім працівником.

Для цього введуть нову категорію особи – 5 домашні працівники. Її слід зазначати у реквізиті 5 Повідомлення.

У разі укладення трудового договору з домашнім працівником:

  • не заповнюватимуть реквізит 9 «Номер наказу або розпорядження про прийняття на роботу»;
  • зазначатимуть дату укладення трудового договору з домашнім працівником у реквізиті 10 Повідомлення, назву якого доповнять.

Зміни у формі Повідомлення набудуть чинності одночасно із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання праці домашніх працівників» від 25.04.2024 № 3680-ІХ, тобто з 24.08.2024.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про прийняття на роботу – оформлення на прикладі водія

Як оформити трудові відносини та оформити наказ про прийняття на роботу. Коли відмовити в оформленні трудового договору, а коли встановити стажування та випробування – дивимось на прикладі інструкції, як прийняти на роботу водія.
13810

Цивільно-правовий договір з працівником – зразок

Поговоримо про ЦПД договір – визначення, лікарняні, ЄСВ, термін дії, а також небезпечні формулювання, що можуть призвести до штрафів. Розглянемо, що краще: трудовий або цивільно-правовий договір, приклади оподаткування. Наводимо зразок договору.
310930

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
73962

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
15372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді