Як оподатковувати путівку на відпочинок працівника?

Перелік видів виплат, на які не нараховують ЄСВ, затверджений постановою КМУ від 22.12.2010 № 1170 (ч. 7 ст. 7 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI).

Серед цього переліку немає вартості путівок, які роботодавець безоплатно раз на рік надає на відпочинок, оздоровлення та лікування працівників, у т. ч. на реабілітацію інвалідів. Тож вартість путівок на відпочинок є базою нарахування ЄСВ.

Крім того, вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування, у т. ч. на реабілітацію інвалідів, безоплатно або із знижкою наданих працівнику та/або членам його сім'ї першого ступеня споріднення, якщо вона не перевищує 5 розмірів мінімальної зарплати станом на 1 січня (у 2018 – 18615,0грн), не включають до оподатковуваного доходу працівника лише якщо роботодавець є платником податку на прибуток підприємств (абз. 2 пп. 165.1.35 ПК).

Якщо бюджетна установа надає працівнику та/або членам його сім'ї першого ступеня споріднення путівки на відпочинок, вартість цих путівок є об’єктом оподаткування ПДФО та військовим збором.

За інформацією ГУ ДФС у Київській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

ЄСВ 2025

Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо нові граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
215

Класифікатор професій для звіту ЄСВ – Додатку Д5 Податкового розрахунку

На допомогу бухгалтеру поради, як користуватися класифікатором професій при заповненні Додатка Д5 Податкового розрахунку. Дивись приклад оформлення штатного розпису, що містить графи, які корисні для заповнення цього додатку.
18723

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36134

Єдиний рахунок 2024 – переваги та недоліки

Перехід на Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ – це добровільний крок. Але зважте: якщо на нього перейти, то до кінця звітного року вже відмовитися буде не можна. Як працює ця дана система – у статті.
6911

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді