Чи потрібно проходити ВЛК чоловікам, яких виключили з військового обліку

Генштаб ЗСУ надав роз'яснення щодо необхідності проходження медогляду ВЛК чоловікам, які були визнані непридатними до військової служби із виключенням з військового обліку до 2022 року.

Чи потрібно проходити ВЛК тим, кого виключили з військового обліку

Бронювання працівників: Мін­еко­но­міки роз’яснює зміни

Медичний огляд проводиться ВЛК з метою визначення придатності до військової служби призовників, військовозобов'язаних, резервістів (кандидатів у резервісти) (абз. 3 п. 1.1 гл. 1 розд. II Положення про військоволікарську експертизу в Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 14.08.2008 № 402).

Особи, які виключені з військового обліку, не перебувають на військовому обліку та не належать до жодної із зазначених вище категорій. Ураховуючи зазначене, особи, які були виключені з військового обліку, не зобов'язані проходити медичний огляд ВЛК.

В Генштабі ЗСУ зауважили, листи Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України не є нормативно-правовими актами, не встановлюють правових норм і носять виключно інформаційний характер.

Джерело: лист Генштабу ЗСУ від 22.06.2024 № 321/ВихЗПІ/436

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових: як не втратити

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень. Але ряд особливостей значно ускладнює отримання допомоги.
5276

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді