Які лікарські засоби і медвироби мають бути у аптечках, сумках, наплічниках

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
У п’ятницю, 02.08.2024, набрав чинності наказ Міноборони, яким затверджено вміст військових аптечок.

склад аптечки військового

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Міноборони затвердив перелік лікарських засобів та медичних виробів, якими забезпечується особовий склад сил безпеки і сил оборони в складі:

  • аптечок медичних загальновійськових індивідуальних (АМЗІ);
  • аптечки автомобільної загальновійськової (ААЗ);
  • сумки/наплічника медичного стрільця-санітара та їм відповідних (СМСС);
  • наплічника медичного бойового медика / старшого бойового медика (НМБМ).

Лікарські засоби можуть комплектуватися безпосередньо перед видачею сумок-укладок медичних військовослужбовцям (співробітникам).

Об’єм сумки/наплічника медичного залежно від особливостей виконуваних завдань, роду та виду військ, рівня підготовки військовослужбовців (співробітників), може бути меншим/більшим.

Наказ Міноборони від 24.07.2024 № 506, яким затверджений перелік лікарських засобів та медичних виробів в складі АМЗІ, ААЗ, СМСС, НМБМ, набрав чинності 02.08.2024.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24265

Інвентаризація основних засобів: порядок проведення

В бюджетних установах щороку проводиться інвентаризація основних засобів та інших необоротних матеріальних активів (ІНМА) . Вона підтверджує достовірність бухгалтерського обліку і фінзвітності бюджетних установ. Розглянемо, коли і як її проводити.
29585

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54896

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді