Скарга на податківців: що зміниться

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін затвердив зміни до Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та іншими особами та їх розгляду контролюючими органами.

скарга на податківців

Калькулятор штрафів

У Порядку Мінфін виокремив нову складову змісту скарги та порядок інформування скаржника про розгляд матеріалів скарги.

Так, платник податків у скарзі має вказати інформацію щодо взаємодії з органом ДПС у режимі відеоконференції з метою надання усних пояснень. Також у скарзі він має право заявити про своє бажання бути присутнім особисто або через свого представника при розгляді скарги, у т. ч. в режимі відеоконференції

Орган ДПС, який розглядатиме скаргу, зобов’язаний повідомити платника податків про дату, час та місце / спосіб розгляду скарги не пізніше ніж за 5 календарних днів до дати розгляду такої скарги. Інформація (повідомлення) про розгляд матеріалів скарги у режимі відеоконференції орган ДПС має надіслати платнику податків в електронному вигляді в електронний кабінет.

Відсутність осіб, належним чином повідомлених про дату, час та місце / спосіб розгляду матеріалів скарги, не перешкоджає розгляду матеріалів скарги.

Наказ Мінфіну від 30.07.2024 № 375, яким внесені зміни, не набрав чинності.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47620

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді