Електронні лікарняні - з 1 вересня відомчі лікарні будуть підключені до електронної системи

Кабінет Міністрів України на засіданні 4 серпня прийняв протокольне рішення, згідно якого з 1 вересня 2021 року усі відомчі заклади охорони здоров’я мають підключитись до електронної системи охорони здоров’я та зможуть генерувати електронні медичні висновки про тимчасову непрацездатність.

Електронні лікарняні - з 1 вересня відомчі лікарні будуть підключені до електронної системи

Джерелом інформації про лікарняний лист є впровадження електронного реєстру листків непрацездатності, куди лікар повинен вносити всю необхідну інформацію про лікарняний, передбачену Порядком організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності.

Запровадження електронних лікарняних – важливий етап побудові системи ефективного електронного документообігу та депаперизації у сфері охорони здоров’я.

Це дозволить суттєво економити бюджетні кошти шляхом мінімізації корупційних ризиків видачі необґрунтованих лікарняних та спрощення процесу отримання страхових виплат.

Заклади охорони здоров’я, що перебувають у сфері управління різних відомств, спільно з МОЗ мають здійснити реєстрацію в електронній системі охорони здоров’я. Таким чином, усі заклади охорони здоров’я відомчого та комунального підпорядкування матимуть однакові сервіси для своїх пацієнтів.

Тобто з 4 червня 2021 року в Україні запроваджена цільова модель формування та видачі «е-лікарняних» та розпочався перехідний період впровадження.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7246

Наказ про відрядження – всі зразки

Наказ на відрядження складають на особу, яку направляють для виконання роботи за кордон або в інший населений пункт. Експерт надає готові зразки наказі про відрядження або про його припинення.
148288

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
56520

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5236

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді