Податковий розрахунок щомісяця та військовий збір 5%

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Сьогодні, 29.08.2024, на засіданні Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики голосуватимуть за законопроєкт № 11416 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

податковий розрахунок щомісяця

Калькулятор індексації зарплати

Законопроєктом пропонують змінити строки подання Податкового розрахунку. Так, податкові агенти, у т. ч. роботодавці, його подаватимуть органам ДПС у строки, встановлені ПК для податкового місяця (наразі кварталу).

Ставку військового збору збільшать з 1,5% до 5%. До поточної ставки 1,5% повернуться з 1 січня року наступного за роком, у якому буде припинено або скасовано воєнний стан.

Також врегулювали з якої дати застосовувати ставку. Так, доходи працівників, нараховані за наслідками податкових періодів до набрання чинності (01.10.2024), оподатковують військовим збором за ставкою 1,5% незалежно від дати їх фактичної виплати.

Ці нововведення пропонують ввести з 01.10.2024.

Із тексту законопроєкту № 11416, розміщеного в Telegram

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
36354

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85342

Військовий збір відсоток у 2024 році

Військовий збір наповнює державний бюджет, тож для місцевих бюджетів він не відіграє особливої ролі. Однак бухгалтери держорганів, ОМС, бюджетних установ мають знати правила його утримання із доходів, що нараховують держслужбовцям, посадовим особам місцевого самоврядування, працівникам чи іншим фізичним особам.
18297

Приклади відрахувань із заробітної плати 2023 року

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати 2023 року — у статті.
341358

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді