Борги із заробітної плати – Уряд посилює контроль

Уряд посилює контроль за погашенням боргів із заробітної плати. Зокрема, буде активізована робота через проведення щотижневих нарад на рівні Уряду та запроваджене фокусне обговорення проблематики конкретних органів управління та регіонів тощо.

 Борги із заробітної плати – Уряд посилює контроль

На сьогодні продовжує зберігатись негативна тенденція до збільшення суми заборгованості. Зростання боргу за останній місяць відбулося у 20 регіонах та на підприємствах, підпорядкованих Мінсоцполітики, Державному космічному агентству України, Фонду державного майна України.

Поряд із є і позитивні тенденції щодо поступового зменшення рівня заборгованості у Донецькій, Харківській областях, м. Києві та підприємствах, підпорядкованих Міненерго, і готовність керівництва деяких органів управління активізувати роботу із зменшення заборгованості.

Урядом було прийнято рішення про проведення, принаймні у наступні два місяці, засідань Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати щотижнево, актуалізацію та висвітлення на офіційних сайтах графіків із зменшення заборгованості. Також активізація роботи у цьому напрямку дозволить привернути більшу увагу відповідних органів і керівництва в регіонах до проблеми заборгованості та створить умови для результативного пошуку рішень і посилення відповідальності.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3470

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді