Уряд підтримав законопроект щодо розмежування функцій органів виконавчої влади та ОМС з питань соцзахисту населення

Уряд на своєму засіданні підтримав законопроект, яким передбачається внесення змін до 40 законодавчих актів України щодо розмежування функцій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань соціального захисту населення та захисту прав дітей у зв’язку з утворенням Національної соціальної сервісної служби та її територіальних органів.
Вам більше не потрібно гортати величезний нормативний акт, аби знайти строк!

Уряд підтримав законопроект щодо розмежування функцій органів виконавчої влади та ОМС з питань соцзахисту населення

Законопроектом пропонується законодавчо визначити однією з функцій органів місцевого самоврядування прийом заяв для призначення різних видів соціальної підтримки (різних видів державної допомоги, пільг, компенсацій тощо). Крім того, установлено чіткий розподіл повноважень з питань надання соціальних послуг, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству, соціального захисту ветеранів, внутрішньо переміщених осіб між міністерствами, Національною сервісною службою та органами місцевого самоврядування.

Запропоновані законодавчі зміни забезпечать:

  • усунення дублювання функцій з питань соціального захисту населення між місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування (ОМС), запобігання нераціональному використанню кадрових і фінансових ресурсів;
  • запровадження сервісного підходу до надання соціальної підтримки шляхом подання громадянами заяв та інших документів за місцем проживання;
  • здійснення дієвого контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки, за дотриманням прав дітей.

Джерело: Міністерство соціальної політики України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді