Зміни у нормативах наповнюваності груп/класів

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Затверджені зміни щодо нормативів наповнюваності дистанційних класів, а також груп у класі при вивченні очно/дистанційно предмету «Захист України».

нормативи наповнюваності класів

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

МОН уніс зміни:

  • до Порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах;
  • Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти;
  • Положення про індивідуальну форму здобуття повної загальної середньої освіти;
  • Положення про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти.

На час дії воєнного стану в Україні мінімальна наповнюваність дистанційного класу комунального закладу загальної середньої освіти становить 20 учнів (крім дистанційних класів в яких проводиться всеукраїнський інноваційний освітній проєкт за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти», спеціальних класів, з’єднаних класів (класів-комплектів) для яких мінімальна наповнюваність становить 5 учнів), але в будь-якому випадку не менше граничної мінімальної наповнюваності класу, встановленої абзацом першим частини другої статті 12 Закону України «Про повну загальну середню освіту» – 5 учнів.

При визначенні наповнюваності дистанційних класів не враховують учнів, які здобувають загальну середню освіту за іншими (крім дистанційної) формами.

У випадку неможливості сформувати дистанційний клас через недостатню кількість учнів одного року навчання (менше мінімальної наповнюваності) допускається створення дистанційного класу з меншою наповнюваністю ніж 20 учнів, але в будь-якому випадку не менше 5 учнів та не більше одного такого дистанційного класу для учнів одного року навчання на територіальну громаду.

Якщо кількість учнів не дозволяє утворити дистанційний клас не організовується здобуття загальної середньої освіти у формі педагогічного патронажу.

В умовах воєнного стану в Україні під час вивчення навчального предмету «Захист України» класи з очною та/або дистанційною формою (дистанційні класи) здобуття загальної середньої освіти діляться на групи з 8–15 особами у кожній.

Наказ МОН від 09.09.2024 № 1276, яким запроваджені новації, не набрав чинності.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
145820

Як скласти акт приймання-передачі товару

Акт приймання-передачі товару – це документ, який складається у довільній формі та посвідчує факт передачі товару від постачальника до покупця, у т.ому числі й постачання товару. Підкажемо, коли усе таки потрібно складати саме його і як це зробити правильно.
54661

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 встановлена у законопроекті № 12000 «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП з 1 січня 2025 року остаточно буде затверджено у держбюджеті.
3266

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
15984

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді