Нові коди доходів бюджету

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін доповнив Класифікацію доходів бюджету новими кодами.

коди доходів бюджету

Калькулятор індексації зарплати

За кодами доходів бюджету 41035800, 41059300 Мінфін змінив назву доходів:

  • 41035800 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення діяльності фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб та окремі заходи з підтримки осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України»;
  • 41059300 «Субвенція з місцевого бюджету на забезпечення діяльності фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб та окремі заходи з підтримки осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету».

Класифікацію доходів бюджету Мінфін доповнив новими кодами:

  • 22010800 «Плата за надання послуг, визначених Законом України «Про забезпечення хімічної безпеки та управління хімічною продукцією»;
  • 41033300 «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти»;
  • 41059600 «Субвенція з місцевого бюджету на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету».

Зміни внесені наказом Мінфіну від 30.09.2024 № 477.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Коди бюджетної класифікації доходів

Коди бюджетної класифікації доходів (КБД) важливо знати всім суб’єктам господарювання, включаючи й бюджетні установи, адже всі сплачують податки, збори, інші обов’язкові платежі до державного чи місцевого бюджетів.
45944

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
1082

Небюджетний рахунок — рятівне коло для оплати видатків у воєнний час

Кабмін Постановою № 765 вніс зміни до Порядку № 590 — дозволив підприємствам, які постачають бюджетним установам товари, виконують роботи і надають послуги, відкривати небюджетні рахунки на їх ім’я в Казначействі. Бухгалтерську спільноту непокоїть запитання: чи зможуть тепер бюджетні установи своєчасно розраховуватися з постачальниками за товари, виконані роботи і надані послуги, якщо підприємства відкриють у Казначействі небюджетні рахунки?
13917

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 №11. Код кожної бюджетної програми відповідає коду функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету
15178

Тимчасова класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів (з перехідною таблицею до функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету)

Тимчасова класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів (з перехідною таблицею до функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету) затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 р. №11.
7064

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді