Зміни у порядку виплати підйомної допомоги військовослужбовцям

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Міноборони затвердило зміни до Порядку виплати військовослужбовцям ЗСУ підйомної допомоги.

виплата підйомної допомоги військовослужбовцям

Вебінар для бюджетників «Як ревізори перевіряють господарські договори»

Наразі військовослужбовцям виплачують підйомну допомогу та добові за новим місцем військової служби (місцем навчання) відповідно до наказу командира (начальника) військової частини (військового навчального закладу) із зазначенням нарахованої суми виплат. А в разі переїзду на нове місце військової служби на членів сім’ї військовослужбовця їх виплачують на підставі наказу командира військової частини із зазначенням у ньому нарахованої суми до виплати, який видається на підставі рапорту військовослужбовця про виплату підйомної допомоги на членів сім’ї військовослужбовця, які переїхали з ним до нового місця військової служби.

Міноборони визначило, що за виплати підйомної допомоги та добових застосовуватимуть автоматичні (автоматизовані) системи опрацювання даних за умови наявності (використання) таких систем у військовій частині (установі).

Наказ Міноборони від 20.09.2024 № 635, яким внесені зміни, не набрав чинності.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
195030

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
30610

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді