Судовий збір справлятимуть за новими правилами

Схвалено проєкт Закону «Про внесення зміни до статті 3 Закону України «Про судовий збір» у зв’язку з Рішенням Конституційного Суду України від 13 травня 2024 року № 6-р(ІІ)/2024 щодо забезпечення принципу обов’язковості судового рішення».

Судовий збір справлятимуть за новими правилами

Калькулятор штрафів

Законопроєктом, з метою приведення положень Закону «Про судовий збір» у відповідність до Рішення Конституційного Суду України, пропонується передбачити, що:

  • судовий збір не справляється за подання апеляційної та касаційної скарги на ухвалу суду, постановлену за результатами розгляду скарги на рішення, дію або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення.

Нагадаємо, Рада схвалила Закон про угоди зі слідством.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40077

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
6771

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14546

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді