Кабмін затвердив розподіл субвенції місцевим бюджетам на освітні проекти

На засіданні Уряду було затверджено розподіл субвенції місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів». На її реалізацію в бюджеті на 2021 рік закладено 1 мільярд гривень.

Кабмін затвердив розподіл субвенції місцевим бюджетам на освітні проекти

Кошти в межах відповідної програми підуть на проекти, що спрямовані на підтримку освіти в регіонах.

Це проекти, що пов’язані з формуванням в закладах освіти безбар’єрного простору та організації й забезпечення здорового харчування. Тут передбачено капітальні ремонти шкіл, а також оновлення матеріально-технічної бази їдалень освітніх закладів.

Наразі у співпраці з облдержадміністраціями та народними депутатами погоджено більше 500 проектів, що покращать умови для належного освітнього процес.

Крім того, Кабінет Міністрів України затвердив розподіл 150 мільйонів гривень субвенції місцевим бюджетам на створення навчально-практичних центрів сучасної професійно-технічної освіти.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3481

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13839

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2940

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді