Перехід з безстрокових трудових договорів на строкові у 2020 році - чи потрібно було внести записи до трудових книжок?

Головне Управління Держпрацi в Одеськiй областi проконсультувало по наступному питанню: Керівництвом доручено перевірити записи в трудових книжках педагогів перед скануванням для передачі до Пенсійного фонду. Які записи потрібно було внести до трудових книжок педагогів, яких в 2020 році перевели з безстрокових трудових договорів на строкові?

Перехід з безстрокових трудових договорів на строкові у 2020 році - чи потрібно було внести записи до трудових книжок?

Абз. 1 п.п. 2 п. 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 р.№ 463-IX установлено, що «набрання чинності цим Законом є підставою для припинення безстрокового трудового договору з педагогічними працівниками державних і комунальних закладів загальної середньої освіти, яким виплачується пенсія за віком, згідно з п. 9 ч. 1 ст. 36 Кодексу законів про працю України».

До 1 липня 2020 року керівники таких закладів загальної середньої освіти зобов’язані були припинити безстрокові трудові договори з педагогічними працівниками, яким виплачується пенсія за віком, і одночасно укласти з ними строкові трудові договори на один рік.

Тобто, до 1 липня 2020 року були припинені безстрокові трудові договори з зазначеними педпрацівниками з одночасним укладенням з ними трудових договорів строком на один рік з 1 липня 2020 року по 30 червня 2021 року (не на навчальний 2020/2021 рік).

А тепер щодо записів в трудових книжках про зазначені зміни.

Згідно положень абз. 2 п. 2.2 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.1993 р. № 58 до трудової книжки вносять відомості про роботу, переведення на іншу постійну роботу, звільнення.

Зазначених педагогічних працівників не було переведено на іншу роботу. У них тільки змінився безстроковий трудовий договір на строковий.

Внесення записів до трудових книжок про це нормативними документами не передбачено.

Відповідно в трудових книжках зазначених педпрацівників закладу, в якому працює запитувач, не повинні бути будь-які записи про переведення їх з безстрокових трудових договорів на строкові.

Джерело: Головне Управління Держпрацi в Одеськiй областi

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13843

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді