У Верховній Раді зареєстрували законопроект про держбюджет-2022

У Верховній Раді зареєстрували законопроект № 6000 «Проект Закону про Державний бюджет України на 2022 рік», який, 15 вересня, був схвалений на засіданні Уряду.

 У Верховній Раді зареєстрували законопроект про держбюджет-2022

Проект Державного бюджету України на 2022 рік вперше ґрунтується на Бюджетній декларації на 2022 – 2024 роки і за своєю пріоритетністю передбачає залучення ресурсів на:

  • забезпечення якісного рівня медицини та освіти;
  • створення інклюзивного освітнього середовища та безбар’єрного простору;
  • підтримка ветеранів;
  • посилення обороноздатності й безпеки держави;
  • розвиток інфраструктури;
  • цифровізація.

бюджет України на 2022

Бюджет 2022 передбачає збільшення зарплат лікарів, стипендій студентів, фінансування для покращення якості освіти. Ветерани АТО зі статусом ПВО будуть повністю забезпечені житлом. Пільги та субсидії на житлово-комунальні послуги будуть профінансовані в повному обсязі.

бюджет України на 2022

Збільшиться фінансування сектору безпеки і оборони, на рівні 5,95 відсотків ВВП. Передбачені кошти на будівництво та реконструкцію доріг, мостів і розвиток транспортної інфраструктури. Зростуть і видатки на цифровізацію. Зокрема, буде профінансована підготовка до Всеукраїнського перепису населення.

бюджет України на 2022

Доходи визначено у 1,277 трлн грн (+166 млрд грн до 2021 року).

Видатки становлять 1,465 трлн грн (+103 млрд грн).

Джерело: Міністерство фінансів України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66112

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3489

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13847

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14890

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді