Зміни у формі Податкової декларації з плати за землю – проект наказу від Мінфіна

На офіційному вебпорталі Державної податкової служби України (www.tax.gov.ua) в підрозділі «Діяльність / Регуляторна політика / Проекти регуляторних актів / 2021 рік» розміщено проект наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)».

 Зміни у формі Податкової декларації з плати за землю – проект наказу від Мінфіна

Розробником проекту регуляторного акту є Державна податкова служба України.

Проект наказу розроблено на виконання Указу Президента України від 29 квітня 2021 року № 180/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади» (щодо застосування Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад – КАТОТТГ), з метою приведення форми податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) у відповідність до постанови Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2018 року № 891 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. № 1233» (щодо відображення податкових пільг), до норм п. 50.1 ст. 50, п. 50.4 ст. 50 Податкового кодексу України (в частині порядку застосування та визначення розміру штрафної санкції), а також ідентифікації об’єктів оподаткування в умовах адміністративно-територіальної реформи та створення територіальних громад.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу можуть надсилатися упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу: Державна податкова служба України, Департамент податкового адміністрування, Львівська площа, 8, м. Київ, 04053, електронну – [email protected], до Державної регуляторної служби України на поштову адресу: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011.

Джерело: ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47692

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді