Кабмін вніс зміни до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку на 2021 рік

Кабінет Міністрів України на засіданні 20 жовтня 2021 року підтримав внесення змін до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2021 році за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

 Кабмін вніс зміни до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку на 2021 рік

«Рішення Кабміну дозволить регіонам отримати додаткові кошти для реалізації проектів регіонального розвитку. Це важливо, адже йдеться насамперед про оновлення освітніх закладів, реконструкцію лікарень та закладів культури. Це не лише посилить спроможність громад, а й сприятиме сталому розвитку регіонів нашої країни», — зазначив Іван Лукеря.

Документом передбачено розподілення коштів між проектами регіонального розвитку в обсязі 4,5 млрд гривень. Йдеться також про проекти, які фінансуються з метою погашення кредиторської заборгованості, зареєстрованої органами Державної казначейської служби станом на 1 січня 2021 року.

Зазначимо, пропозиції областей щодо перерозподілу коштів ДФРР розглянула Комісія, утворена для оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку. Відповідні ініціативи надійшли від Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Львівської, Полтавської, Рівненської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Чи проводити щорічну оцінку в ОМС

Чи проводиться зараз щорічна оцінка виконання посадовців ОМС? Чи заміняє атестація щорічну оцінку? Ці та інші пов’язані питання – в консультації.
11068

Особливості складання розрахунків до проєктів місцевих бюджетів на 2025 рік

Проєкт місцевого бюджету на 2025 рік має ґрунтуватись на розрахунках місцевих фінансових органів, бюджетних запитах головних розпорядників коштів місцевого бюджету та показниках, що стосуються місцевих бюджетів та які будуть закладені у проєкт Держбюджету на 2025 рік. Їх містять особливості складання розрахунків місцевих бюджетів, які Мінфін доводить до місцевих фінансових органів згідно зі статтею 75 Бюджетного Кодексу.
110

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40274

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
20084

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді