Комітет Верховної Ради проаналізував два законопроекти про передачу і приватизацію держмайна

У Комітеті з питань економічного розвитку народні депутати розглянули проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про передачу об'єктів права державної і комунальної власності” (№6060), який передбачає передачу безоплатно з державної в комунальну власність цілісних майнових комплексів підприємств водопровідно-каналізаційного господарства.

Комітет Верховної Ради проаналізував два законопроекти про передачу і приватизацію держмайна

Комітет ухвалив рішення внести законопроект на розгляд Верховної Ради і за підсумками розгляду у першому читанні прийняти за основу і в цілому з техніко-юридичним опрацюванням.

Окрім того, Комітет розглянув повторно у першому читанні проект Закону «Про внесення зміни до Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» щодо надання можливості приватизації житлового фонду, що перебуває в комунальній власності» (№ 3031), яким пропонувалось виключити об’єкти житлового фонду історико-культурних заповідників, що перебувають у комунальній власності, з переліку об’єктів державного житлового фонду, що не підлягають приватизації.

Водночас, метою проекту є реалізація конституційних прав членів територіальної громади міста – мешканців будинків, розташованих на острові Хортиця, скористатися правом приватизації і в подальшому вільно володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю на підставі отриманих правовстановлюючих документів.

Згідно з рішенням Комітету, доопрацьований законопроект матиме назву: «Про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" щодо надання можливості приватизації житлового фонду Національного заповідника «Хортиця», що перебуває в комунальній власності».

Також внесено відповідні зміни у текст проекту.

Комітет рекомендував Верховній Раді за результатами розгляду у повторному першому читанні прийняти законопроект за основу.

Джерело: Верховна Рада України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
21787

Чи проводити щорічну оцінку в ОМС

Чи проводиться зараз щорічна оцінка виконання посадовців ОМС? Чи заміняє атестація щорічну оцінку? Ці та інші пов’язані питання – в консультації.
11080

Особливості складання розрахунків до проєктів місцевих бюджетів на 2025 рік

Проєкт місцевого бюджету на 2025 рік має ґрунтуватись на розрахунках місцевих фінансових органів, бюджетних запитах головних розпорядників коштів місцевого бюджету та показниках, що стосуються місцевих бюджетів та які будуть закладені у проєкт Держбюджету на 2025 рік. Їх містять особливості складання розрахунків місцевих бюджетів, які Мінфін доводить до місцевих фінансових органів згідно зі статтею 75 Бюджетного Кодексу.
120

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40291

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді