Лікарі атестуватимуться за новим порядком

Лікарі атестуватимуться за новим порядком

МОЗ затвердило нові редакції:

  • порядку проведення атестації лікарів;
  • номенклатури лікарських спеціальностей.

Атестацію лікарів на присвоєння або підтвердження кваліфікаційної категорії проводитимуть за Переліком лікарських посад у закладах охорони здоров’я, який затверджує наказ МОЗ від 28.10.2002 № 385.

Атестацію проводитимуть за спеціальностями як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом.

Лікарі, яким присвоєно кваліфікаційну категорію, проходитимуть атестацію на її підтвердження один раз на п’ять років.

За бажанням лікаря, за наявності стажу роботи за спеціальністю та за умови, що лікар демонструє в особистому освітньому портфоліо різноманітні види діяльності та удвічі перевищує мінімальні вимоги щодо кількості балів безперервного професійного розвитку за рік, атестацію на присвоєння наступної кваліфікаційної категорії можуть провести через менший строк, але не раніше ніж через один рік з дати попередньої атестації.

У разі позачергової атестації термін наступної встановлюють через п’ять років.

Усі лікарі, які здійснюють професійну діяльність, зобов’язані щороку подавати на перевірку особисте освітнє портфоліо та підтверджувати щонайменше 50 балів.

Лікарям, які надають первинну медичну допомогу, у разі, якщо станом на 31.12.2021 більше 80% осіб, з числа осіб, які підлягають вакцинації, та з якими лікар має укладену декларацію, отримали повний курс «ковідної» вакцинації, у 2022 році нараховують 50 балів безперервного професійного розвитку.

Джерело: наказ МОЗ від 18.08.2021 № 1753, чинний з 29.10.2021

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66112

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3489

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13847

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14890

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді