Держстат установлює нову плату за користування ЄДРПОУ

Держстат установлює нову плату за користування ЄДРПОУ

Державна служба статистики України оприлюднила проєкт наказу «Про затвердження вартості користування даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України». Проєкт передбачає:

  • затвердити вартість користування даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України в залежності від виду роботи/наданої послуги;

  • установити плату за надання відомостей з цього реєстру у вигляді даних щодо суб’єкта реєстру, до складу яких входять ідентифікаційні, класифікаційні, довідкові та реєстраційні категорії даних.

Плата за надання відомостей з цього реєстру без урахування ПДВ становитиме 0,03 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 01 січня календарного року, в якому подається запит про надання відомостей.

Зауваження та пропозиції до проєкту Держстат приймає до 05.11.2021.

Джерело: проєкт наказу Держстату «Про затвердження вартості користування даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України»м

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66113

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3489

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13849

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14890

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді