Верховна Рада прийняла закон щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості

Законом дозволено органам місцевого самоврядування вільно використовувати майно ліквідованих закладів загальної середньої освіти для потреб місцевої громади; здавати в оренду майно ліквідованих комунальних закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості та спрямовувати кошти від оренди виключно на освітні потреби.

Оплата праці в дитячих садках — спробувати БЕЗПЛАТНО

Верховна Рада прийняла закон щодо використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти у сільській місцевості

Відповідні зміни внесено до законів України «Про оренду державного та комунального майна», «Про повну загальну середню освіту».

Зокрема, змінами до частини шостої статті 2 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» уточнено, що оренда рухомого та нерухомого майна, яке належить закладам середньої освіти, здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених Законом України «Про освіту» та Законом України «Про повну загальну середню освіту».

Внесеними змінами до частини другої статті 61 Закону України «Про повну загальну середню освіту» визначено особливості використання майна ліквідованих комунальних закладів середньої освіти, в тому числі у сільській місцевості.

Законом також посилено використання майна ліквідованих комунальних закладів освіти у сільській місцевості, зокрема майна санаторних шкіл та спеціальних закладів загальної середньої освіти; встановлено обов’язковість громадського обговорення питань про використання майна та земельних ділянок ліквідованих державних, комунальних закладів у сільській місцевості; розширено перелік сфер суспільного життя щодо використання майна, у тому числі земельних ділянок ліквідованих державних, комунальних закладів загальної середньої освіти, зокрема, надання послуг у сфері спорту.

Проект Закону зареєстровано за № 5230, після підпису Президентом він набуде чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування.

Джерело: Верховна Рада України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3481

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13839

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14874

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді