Державна служба: чи потрібно подавати антикорупційну декларацію після звільнення?

Особи, звільнені з державної служби, обов’язково подають антикорупційну декларацію. Для звільненої з публічної посади особи передбачено подання декларацій двох типів - перед звільненням та після звільнення.

Державна служба: чи потрібно подавати антикорупційну декларацію після звільнення?

Декларацію перед звільненням подають впродовж 20 робочих днів з дня звільнення. Вона охоплює період, який не був охоплений деклараціями, які подавались раніше.

Враховуйте, якщо, приміром, дата звільнення держслужбовця 31 січня 2021 року, тоді до звільнення потрібно подати щорічну декларацію за 2020 рік, і лише потім подати декларацію перед звільненням, яка охоплюватиме період із 01.01.2021 року по 31.01.2021 року.

Декларацію після звільнення подають на наступний рік після звільнення у період з 1 січня по 31 березня наступного року після звільнення.

Проте декларацію після звільнення не подають, якщо до 1 квітня наступного року після звільнення з посади суб’єкт декларування знов розпочинає діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, і подаватиме щорічну декларацію.

Звільнення особи за переведенням або в разі, якщо особа стала переможцем конкурсу і у зв’язку з цим звільнилася з роботи в одному органі й упродовж 20 робочих днів прийнята на посаду в інший орган, не вважають припиненням діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Джерело: ДПС у Волинській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: хто, коли, як

Держорган НАЗК вимагає електронного декларування статків і подачі повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, аби запобігти корупції. Хто зобов’язаний подавати це повідомлення, за яких умов і коли?
7014

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17220

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
106484

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді