У Парламенті прийнято за основу законопроект щодо субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам

У Верховній Раді, 18 листопада, прийнято за основу проект Закону №6298 «Про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (щодо реалізації інфраструктурних проектів та розвитку об'єктів соціально-культурної сфери)».

У Парламенті прийнято за основу законопроект щодо субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам


Законопроектом пропонується збільшити на 2500000,0 тис. грн. доходи Державного бюджету України та спрямувати їх: Міністерству інфраструктури - на фінансування нової бюджетної програми «формування статутного капіталу акціонерного товариства, що здійснює завдання та функції національного авіаперевізника» - 500000,0 тис. грн.; Державному агентству автомобільних доріг - на фінансування бюджетної програми «розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення» - 1000000 тис. грн.; Міністерству фінансів (загальнодержавні видатки та кредитування) - на фінансування бюджетної програми «субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об'єктів соціально-культурної сфери» - 1000000,0 тис. гривень.

Джерелом покриття видатків держбюджету на фінансування вказаних бюджетних програм пропонується визначити додаткові надходження від податків на прибуток підприємств податку та на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з урахуванням бюджетного відшкодування, рентних плат за спеціальне використання лісових ресурсів та за спеціальне використання води.

Відповідні зміни пропонується внести до до ст. 1 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» та додатків № 1 «Доходи Державного бюджету України на 2021 рік», № 3 «Розподіл видатків Державного бюджету України на 2021 рік», затверджених Законом.

Проект Закону зареєстровано за №6298.

Джерело: Верховна Рада України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
4652

Субвенція місцевим бюджетам

Субвенція – це виплата із державного бюджету місцевим бюджетам, яку надають лише на конкретні цілі. На що вона виділяється щороку – у цьому огляді.
52556

Інформаційна довідка щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції

Освітня субвенція з державного бюджету покликана ОМС утримувати школи, професійно-технічні училища коледжі, які мають фінансуватися за рахунок місцевих бюджетів. Механізм її розподілу базується на складній формулі й МОН в інформаційній довідці показало ті цифри, які впливали на розподіл освітньої субвенції у 2021 році. Призначення, наповнення та приклад такої довідки – у цьому огляді.
7613

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді