Мінекономіки оприлюднило проект Наказу щодо удосконалення інформування Держзайнятості про попит на робочу силу

Міністерство економіки України розробило проекту наказу «Про затвердження форми № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» та Порядку її подання», який було оприлюднило на сайті Міністерства та винесено на громадське обговорення.

 Мінекономіки оприлюднило проект Наказу щодо удосконалення інформування Держзайнятості про попит на робочу силу


Метою прийняття проекту акта є удосконалення форми щодо інформації про попит на робочу силу (вакансії) та порядку її подання, сприяння розвитку електронних послуг Державної служби зайнятості та електронного обслуговування клієнтів, вдосконалення загальнонаціональної бази даних про наявність робочих місць в Україні.

Проектом акта пропонується затвердити:

  • Форму № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)»
  • Порядок подання форми № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» юридичними особами та фізичними особами – підприємцями, які в межах трудових відносин використовують працю фізичних осіб.

Форма передбачає отримання повної та достовірної інформації про попит на робочу силу (вакансії) на ринку праці, що дозволить досягти результатів щодо якісного та оперативного підбору кандидатів під потреби роботодавців, а також комплексного інформування кандидатів стосовно вимог роботодавця до претендентів на вакансію під час проведення відбору за визначеною вакансією та режиму і умов праці, встановлених чинним законодавством та роботодавцем.

Проектом акта передбачається також запровадження механізму подання роботодавцями інформації про потребу в робочій силі (вакансії) в електронному вигляді з підтвердженням кваліфікованим електронним підписом, що сприятиме розвитку електронних послуг Державної служби зайнятості та електронного обслуговування клієнтів, вдосконалення загальнонаціональної бази даних про наявність робочих місць в Україні.

Електронну версію проекту наказу, пояснювальної записки та аналізу регуляторного впливу розміщено на сайті Мінекономіки (www.me.gov.ua) у розділі «Обговорення проектів документів».

Зауваження та пропозиції стосовно проекту наказу у письмовій та електронній у відомстві просять надавати протягом місяця з дня опублікування проекту наказа за адресами:

Міністерство економіки України, 01008, Україна, м. Київ, вулиця М. Грушевського, 12/2 або на адресу електронної пошти: [email protected];

Державна регуляторна служба України, 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11 або на адресу електронної пошти: [email protected].


Джерело: Міністерство економіки України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
40267

Реєстрація бюджетних зобов’язань: робочі ситуації

Реєстрація бюджетних зобов’язань: ➤ термін реєстрації ➤ підтвердні документи для реєстрації ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних зобов’язань ➤ зразок заповнення реєстру бюджетних фінансових зобов’язань.
33498

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
25804

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді