ДПС: державний реєстр РРО та що він містить

Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, затверджений наказом ДПС України від 21.12.2020 № 744 (в редакції наказу ДПС від 12.10.2021 № 883) розміщено на офіційному вебпорталі ДПС.

ДПС: державний реєстр РРО та що він містить


Державний реєстр РРО містить, зокрема: назву моделі, модифікації, версію внутрішнього програмного забезпечення, строк первинної реєстрації в органах державної податкової служби, сферу застосування, строк виведення моделі з Державного реєстру).

Державний реєстр РРО складається з наступних розділів:

  • І. Реєстратори розрахункових операцій, дозволені до первинної реєстрації (97 моделей РРО).
  • ІІ. Реєстратори розрахункових операцій, первинна реєстрація яких заборонена (91 модель РРО).

Перелік реєстраторів розрахункових операцій, виключених з Державного реєстру в 2016-2021 роках, експлуатація яких не дозволяється (16 моделей РРО).

Інформацію з Державного реєстру РРО можна подивитися за посиланням: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/320822.html.

Також на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ розміщено банер «Програмні РРО», де знаходяться:

  • Нормативно-правові акти,
  • Повідомлення-роз’яснення для платників,
  • Опис АРІ фіскального сервера контролюючого органу,
  • Електронні довірчі послуги,
  • Форми ПРРО та інструкції щодо заповнення форм,
  • Презентаційні матеріали щодо впровадження програмних РРО,
  • Відеоуроки.

Джерело: ДПС у Запорізькій області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

КОРО: особливості застосування Книги обліку розрахункових операцій

Книги обліку розрахункових операцій (КОРО) ведуть установи при проведенні готівкових розрахункових операцій у визначених законодавством ситуаціях. Розглянемо коли їх бюджетній установі вести обов’язково, а коли можна обійтися й без них?
26118

Реєстрація РРО

РРО – це сфера, в якій час від часу відбуваються зміни. І вони постійні. Процедура реєстрації звичайних РРО спростилася за останні роки. Про реєстрацію РРО – тема даної консультації.
6980

Картка аналітичного обліку касових видатків

Облік касових і фактичних видатків в бюджетниій установі 2024 ➤ зразок картки аналітичного обліку касових видатків ➤ зразок картки аналітичного обліку фактичних видатків
24829

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
35935

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді