Місцеві бюджети отримають компенсацію різниці в тарифах для погашення боргів ТКЕ

На погашення заборгованості з різниці в тарифах підприємств ТКЕ і ВКГ перед НАК “Нафтогаз України” до місцевих бюджетів буде спрямовано майже 27 мільярдів гривень. Відповідні зміни до Закону «Про державний бюджет на 2021 рік» прийняті Верховною Радою.

Місцеві бюджети отримають компенсацію різниці в тарифах для погашення боргів ТКЕ


Надходження коштів до місцевих бюджетів має відбутися цьогоріч. Про це заявив Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

«Компенсація різниці в тарифах з державного бюджету місцевим — важлива складова врегулювання заборгованості підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії. Це передбачено Законом №1639, який набрав чинності наприкінці серпня. Після проведення верифікації заборгованості, Мінрегіон направив пропозиції щодо внесення змін до держбюджету на 2021 рік у сумі 26,9 мільярда гривень. Верховна Рада проголосувала за ці зміни. Дякую народним депутатам за важливе рішення, адже борги ТКЕ накопичувалися протягом багатьох років і цей крок дасть поштовх для їх реструктуризації», — підкреслив Олексій Чернишов.

Компенсація заборгованості з різниці в тарифах буде розподілена таким чином:

  • 22,45 млрд грн — підприємствам теплопостачання;
  • 4,45 млрд грн — підприємствам водопостачання та водовідведення.

Відшкодування заборгованості з різниці у тарифах дозволить суттєво зменшити борги підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення перед НАК «Нафтогаз України», операторами газорозподільних систем, електропостачальниками, теплогенеруючими організаціями, які утворилися станом на 1 червня 2021 року.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді