У 2022 році прогнозований обсяг місцевих бюджетів збільшиться на понад 87 мільярдів гривень

Протягом реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні власні доходи місцевих бюджетів зросли у чотири рази.

 У 2022 році прогнозований обсяг місцевих бюджетів збільшиться на понад 87 мільярдів гривень


Наразі Держбюджетом на 2022 рік прогнозовано очікується обсяг місцевих бюджетів у розмірі 437 мільярдів гривень, що на 87 мільярдів гривень більше, ніж у 2021 році. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час відкриття Міжнародного експертного обговорення 2021 Програми «U-LEAD з Європою» «Партнерство заради розвитку».

Також він зазначив, що подальше реформування місцевого самоврядування вимагає конституційних змін. Минулого тижня оприлюднено пропозиції щодо тексту змін до Основного Закону в частині децентралізації влади. Цей документ — результат масштабних консультацій влади з місцевим самоврядуванням та їхніми асоціаціями, які тривали протягом майже двох років.

«Зміни до Конституції закріплять досягнення децентралізації та стануть результатом синергії зусиль усіх зацікавлених сторін, які вболівають за місцеве самоврядування. З впевненістю можна сказати, що вони відкриють можливості для повного завершення реформи органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади», — підкреслив очільник Мінрегіону.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді