НАДС планує до 1 червня 2022 року завершити класифікацію усіх посад держслужби

Сьогодні в державних органах України впроваджується інформаційна система управління людськими ресурсами (HRMIS), яка повинна забезпечить функціонування єдиної централізованої бази даних працівників державних органів, автоматизацію та цифровізацію процесів, пов’язаних з управлінням персоналом та нарахуванням зарплати.

Допомогатор

Пошук по Класифікатору професій


 НАДС«До системи підключено 85 державних органів та внесено дані щодо 21749 державних службовців. Система HRMIS підтвердила свою ефективність. Водночас маємо аналізувати і ризики подальшого впровадження HRMIS. Ідеться про формальний підхід до впровадження HRMIS у деяких державних органах, брак IT-фахівців в НАДС з впровадження та супроводження HRMIS. Також, суттєво затримується початок другої фази проекту», - про це наголосила Голова НАДС Наталія Алюшина під час сесії Політичного діалогу Україна-ЄС з питань реформи державного управління.

Наразі вже функціонують підсистеми «Штат і персонал», «Зарплата та табель», «Кабінет самообслуговування», «Публічний портал». У другій фазі планується впровадження підсистеми «Аналітика та звітність» та модулів «Підвищення рівня професійної компетентності», «Оцінювання результатів службової діяльності».

Аналізуючи хід реформи системи оплати праці держслужбовців, Наталія Алюшина відзначила концептуальні моменти законопроекту з впровадження єдиних підходів в оплаті праці держслужбовців на основі класифікації посад. Документ передбачає прозору структуру зарплати на основі класифікації посад з обмеженими преміальними виплатами на рівні до 30% та сталою часткою заробітної плати на рівні 70%.

НАДС

«До 1 червня 2022 року заплановано завершити класифікацію усіх посад державної служби. Ідеться про процес класифікації понад 200 тисяч посад, а також – координацію роботи класифікаційних комітетів в усіх державних органах. З 2023 року заплановано запровадження нової моделі оплати праці державних службовців в усіх державних органах», - підкреслила Наталія Алюшина.

НАДС

Для подальшого розвитку та впровадження реформи системи оплати праці державних службовців та з огляду на комплексність завдань існує потреба у посиленні інституційної спроможності НАДС людськими ресурсами, зокрема, зовнішньо залученими співробітниками у рамках проектів підтримки, для участі в зборі та обробці аналітичних даних, методичної допомоги в ході проведення класифікації та інших.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341512

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90403

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66127

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3492

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13853

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді