Звіти до ФСС за новою формою: як подати

Страхувальники, у яких є заборгованість зі сплати страхових коштів до ФСС, мають подавати звіт за І квартал 2019 року до ФСС за новою формою.

Правління ФСС прийняло постанову «Про деякі питання обліку заборгованості страхувальників зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України» від 12.12.2018 № 28 (далі — Постанова № 28), яка встановлює форму Звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України.

Скачати заяву-розрахунок лікарняних

Відтак втратили чинність:

  • Постанова правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України «Про порядок стягнення та обліку заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України» від 30.11.2010 № 31(далі — Постанова № 31);
  • Постанова правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності «Про затвердження Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2011 № 4 (далі — Постанова № 4).

Постанова № 28 набуває чинності з 01.01.2019. Тобто востаннє за підсумками 2018 року страхувальники подають до відділень робочих органів виконавчої дирекції ФСС:

  • до 21.01.2019 Звіт Ф4-ФСС з ТВП відповідно до Порядку, затвердженого Постановою № 4;
  • до 25.01.2019 — Звіт щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України відповідно до Постанови № 31.

Страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів, щокварталу, починаючи зі звіту за І квартал 2019 року, до 10 квітня, 10 липня, 10 жовтня, 15 січня, подають до відділень робочих органів виконавчої дирекції ФСС Звіт по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до ФСС до повного погашення заборгованості за формою із додатка до Постанови № 28.

Якщо страхувальник погасив заборгованість зі сплати страхових коштів до ФСС до кінця звітного періоду, звітність до Фонду він не подає.

За інформацією Фонду соціального страхування України

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82654

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67739

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді