Звернення платника податку до ДФС: яким вимогам має відповідати

Звернення може подати заявник — окрема особа або група осіб. Заявник адресує звернення органам держвлади і органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності, об’єднанням громадян або посадовим особам, до повноважень яких належить вирішення порушених у зверненнях питань (ст. 5 Закону України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 № 393/96-ВР, далі — Закон № 393).

Звернення може бути:

  • усним — його заявник (заявники) викладає на особистому прийомі або по телефону через визначені контактні номери. Посадова особа має записати (зареєструвати) це звернення.
  • письмовим — його заявник (заявники) надсилає поштою або передає особисто чи через уповноважену ним особу, або надсилає через Інтернет засобами електронного зв’язку (електронне звернення).

Звернення має містити:

  • прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина;
  • суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.

Письмове звернення має містити підпис заявника (заявників) і дату.

Електронне звернення має містити інформацію про електронну поштову адресу, на яку адресат може надіслати заявнику відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним.

Якщо звернення заявник оформив без дотримання вимог, адресат повертає його заявнику з роз’ясненнями не пізніш як через десять днів від дня його надходження.

За інформацією ГУ ДФС у Івано-Франківській області

Норми робочого часу 2019 року

Звернення платника податку до ДФС: яким вимогам має відповідати
Ірина Житковаголовний редактор Експертус Кадри
Єдиної для всіх норми робочого часу 2019 року немає. Вона різниться залежно від робочого тижня — «п’ятиденка» чи «шестиденка», тривалості щоденної роботи. То хто й скільки працюватиме у 2019-му?

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38729

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1934

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12028

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді