Податкова декларація з ПДВ: Чи подавати при відсутності операцій за звітний період?

Чи потрібно подавати податкову декларацію з ПДВ платникам, у яких відсутні операції за звітний період, але з попереднього / попередніх звітних періодів є в наявності залишок від’ємного значення з ПДВ?

Податкова декларація з ПДВ: Чи подавати при відсутності операцій за звітний період?


Відповідно п. 49.2 ст. 49 розділу II Податкового кодексу України платник ПДВ зобов’язаний за кожний звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування ПДВ, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, подавати податкові декларації.

При цьому, якщо в звітному періоді немає операцій (об’єктів оподаткування ПДВ), але є «перехідний» залишок від’ємного значення з ПДВ попереднього / попередніх періодів (рядок 21), то декларацію з ПДВ за цей звітний період потрібно подавати, адже залишок від’ємного значення з ПДВ є показником, який підлягає декларуванню.

Джерело: ДПС у Львівській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47620

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді