Уряд визначив порядок надання субвенції місцевим бюджетам для покриття різниці в тарифах на тепло

Місцеві бюджети отримають кошти, щоб покрити різницю в тарифах на тепло і погасити заборгованість перед «Нафтогазом». Порядок та умови надання такої субвенції з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах Уряд затвердив на засіданні 15 грудня.

 Уряд визначив порядок надання субвенції місцевим бюджетам для покриття різниці в тарифах на тепло


Перерахунок коштів до місцевих бюджетів має відбутися вже цього року.

«Компенсація різниці в тарифах є важливою складовою врегулювання заборгованості підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії. Ці борги накопичувалися протягом багатьох років і, певним чином, ставили під ризик безперебійне газопостачання для підприємств, що забезпечують населення теплом. Відтак надання субвенції сприятиме покращенню фінансового стану підприємств та дозволить їм погасити значну частину від загального боргу. Для цього у Державному бюджеті передбачено майже 27 млрд грн. Гроші мають бути спрямовані вже в цьому році», – зазначила заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

Кошти передбачені для кожного регіону відповідно до узгоджених Територіальними комісіями обсягів заборгованості з різниці в тарифах. Йдеться про 376 підприємств, з яких – 205 ТКЕ та 171 ВКГ.

Субвенція покликана погасити заборгованість за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» та перед Держбюджетом за ПДВ.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічна відпустка освітян і науковців – проблемні питання

Експерт розглядає на прикладах, як рахувати кількість днів щорічної основної відпустки освітянам і науковцям на прикладі відпустки вихователя у залежності від того, скільки місяців було відпрацьовано – менше 10 чи більше, повні ці місяці були чи ні.
8360

Винагорода за ЦПД у Податковому розрахунку

Уклали цивільно-правовий договір – як показати відомості в додатках Д5 та Д1, коли донарахувати ЄСВ до мінімальної бази, за якими правилами відобразити в додатку 4ДФ.
2457

Акт приймання-передачі – бланк | зразок

✔️ Акт приймання-передачі основних засобів, майна, робіт, послуг має не одну форму. ✔️ Коли та яку застосовувати 2024 року, а також їх бланки та зразки – у статті.
297673

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді