Правильний порядок заповнення платіжних документів на перерахування податків та зборів

Під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, реквізити «Призначення платежу» в платіжних документах повинні заповнюватися відповідно до вимог наказу Мінфіна від 24.07.2015 № 666 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту "Призначення платежу" розрахункових документів...».

 Правильний порядок заповнення платіжних документів на перерахування податків та зборів


Реквізити «Призначення платежу» платіжного документу заповнюються таким чином:

поле N 1:

друкується службовий код "*",

поле N 2:

друкується розділовий знак ";",

друкується код виду сплати (тризначне число),

поле N 3:

друкується розділовий знак ";",

друкується податковий номер платника (або серія (за наявності) та номер паспорта громадянина України - для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний територіальний орган ДПС і мають відмітку у паспорті або запис про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків в електронному безконтактному носії),

поле N 4:

друкується розділовий знак ";",

друкується роз'яснювальна інформація про призначення платежу в довільній формі.

Під час заповнення полів не допускаються пропуски (пробіли) між цифрами та службовими знаками, між словами та службовими знаками.

Приклад заповнення реквізиту "Призначення платежу" в платіжному документі під час сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування підприємством «Маяк», що має податковий номер 20120559:

*;101;20120559;єдиний внесок за травень;;;

1 2 3 4 567

1 - службовий код ("*");

2 - код виду сплати ("101" - сплата суми податків і зборів / єдиного внеску);

3 - податковий номер платника єдиного внеску, який здійснює сплату (підприємство "Маяк", що має податковий номер 20120559);

4 - друкується роз'яснювальна інформація про призначення платежу;

5 - не заповнюється;

6 - не заповнюється;

7 - не заповнюється.

Приклад заповнення реквізиту "Призначення платежу" в платіжному документі під час сплати земельного податку готівкою за заявою на переказ готівки фізичною особою з податковим номером платника податків 1234567890:

*;101;1234567890;земельний податок;;;

1 2 3 4 567

1 - службовий код ("*");

2 - код виду сплати ("101" - сплата суми податків і зборів / єдиного внеску);

3 - податковий номер платника податків;

4 - друкується роз'яснювальна інформація про призначення;

5 - не заповнюється;

6 - не заповнюється;

7 - не заповнюється.

Також, звертаємо увагу, що сплата податків, зборів, платежів здійснюється платником податку безпосередньо, а у випадках, передбачених законодавством, - податковим агентом, або представником платника податку.

Передача платниками єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування своїх обов’язків зі сплати третім особам заборонена!

У разі порушення зазначених норм сплачені кошти не будуть зараховані в інтегровані картки платника, а будуть обліковуватися на спеціальному коді «Платежі до з’ясування»!!!

Джерело: ДПС у Сумській області

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Акт приймання-передачі транспортного засобу

Коли установа безоплатно отримує чи передає авто, здає його в оренду, відправляє або забирає з ремонту тощо, вона складає акт приймання-передачі транспортного засобу. Форми актів різняться залежно від мети передачі транспортного засобу. Розглянемо, у яких випадках і за якою формою складати ці акти.
54620

Облік використання робочого часу

Положення про облік використання робочого часу працівників розробляють з метою впорядкувати облік використання робочого часу працівниками установи, підвищити відповідальність керівників структурних підрозділів за достовірність відомостей у табелях обліку використання робочого часу, нарахування зарплати працівникам, посилити трудову дисципліну.
7038

Паспорт бюджетної програми місцевого бюджету 2025

Складають паспорт бюджетної програми місцевого бюджету усі головні розпорядники за коштами місцевого бюджету. Розкажемо про особливості заповнення, внесення змін та термін затвердження.
53641

Видаткова накладна – бланк | зразок

Видаткова накладна – це первинний документ, який дає змогу обліковувати рух матеріальних цінностей, тож використовують бланк чи не всі установи. І хоча бухгалтери мають з нею справу мало не щодня, запитань щодо заповнення багато. Відповімо на найбільш поширені та дамо зразок.
126782

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді