НАДС: підготовлено проект Схеми посадових окладів держслужбовців на 2022 рік

НАДС розроблено проект Схеми посадових окладів на посадах державної служби на 2022 рік. Його надіслано на погодження до заінтересованих органів відповідно до регламентних вимог, після чого цей проект розгляне Уряд.

Допомогатор


 надсЯк відомо, рівень заробітних плат державних службовців не переглядався вже тривалий час. До НАДС у зв`язку з цим надходить велика кількість звернень від громадян, а також від представників профспілок. До речі, останніми подано відповідну петицію (https://petition.president.gov.ua/petition/124882) щодо встановлення справедливого рівня заробітних плат для державних службовців. На жаль, така ініціатива отримала лише 14 492 підписів з 25 тисяч необхідних. Але збір підписів триватиме ще впродовж 24 днів.

петіция

Проект акта передбачає, що наприклад, посадовий оклад головного спеціаліста на рівні районної державної адміністрації складатиме 5 800 грн. При цьому збільшення окладів є пропорційним, починаючи від найнижчої посади. Зростання посадового окладу на згаданому прикладі, на перший погляд, не є значним, втім до такого рівня окладу (+ 500 грн) нараховується збільшений відсоток надбавки за вислугу років, премії, інших доплат (у разі встановлення та за наявності фонду економії).

Крім цього, нагадаємо, що головна мета реформи оплати праці державних службовців - запровадити чітку та прозору структуру заробітної плати, де 70% складатиме посадовий оклад, а варіативна частка заробітної плати становитиме не більше 30%. Наразі ж, посадовий оклад в структурі заробітної плати складає лише третину.

Джерело: НАДС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Е-лікарняний: інструкція для бухгалтера 2024

Що треба знати про терміни оформлення та виплати допомоги з тимчасової непрацездатності та з вагітності та пологів на основі е-лікарняних – ці та інші пов’язані питання у даному огляді про електронні листки непрацездатності.
27946

Дефектний акт – зразок

Коли складається дефектний акт та хто може обстежити об’єкт щодо наявності дефектів. Експерт пояснює в деталях та надає дефектний акт – зразок 2024.
97431

План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ 2024

План рахунків – це основний інструмент системи бухгалтерського обліку, який практично забезпечує її реалізацію та дає змогу формувати достовірну та прозору звітність. Тож розглянемо план рахунків бухгалтерського обліку, а також останні зміни, які відбулися у ньому.
163936

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді