Надходження до бюджетів у 2022 році мають зрости - Закон

Надходження до бюджетів у 2022 році мають зрости - Закон

Законодавець має намір зміцнити ресурсну базу бюджетів та запобігти бюджетним втратам через ухилення від оподаткування. Закон:

  • запроваджує індексацію ставок деяких податків;
  • змінює підходи до оподаткування ПДВ, акцизним податком тютюнових виробів і рідин для електронних сигарет, пива, рентною платою за користування надрами для видобування руд заліза;
  • підвищує окремі ставки екологічного податку;
  • запроваджує мінімальне податкове зобов’язання з потенційно можливого мінімального доходу з земельної ділянки сільськогосподарського призначення.

Більше про Закон ►►►

За результатами 2021, 2022 років до податкової знижки у повному обсязі включатимуть витрати на лікування коронавірусної хвороби, вартість ліків та виробів медпризначення, витрачених на це лікування, витрати на вакцинування від коронавірусної хвороби та суми страхових платежів, сплачених страховику-резиденту за договорами страхування на випадок захворювання на коронавірусну хворобу платника ПДФО та членів його сім’ї першого ступеня споріднення.

Джерело: Закон України від 30.11.2021 № 1914-IX, чинний з 01.01.2022

Надходження до бюджетів у 2022 році мають зрости - Закон
ЛЮДМИЛА КРАВЧЕНКО,керівник експертної групи Експертус Головбух
Дізнайтеся, які помилки ревізори вже виявили у ваших колег!

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Методика розподілу орендної плати в ОМС

Здавання майна в оренду – типова господарська операція, але у бюджетників вона має спеціальне законодавче регулювання. З’ясуємо, куди має надходити орендна плата – до самих ОМС чи до доходної частини місцевого бюджету, а також, як на практиці виглядає методика розподілу орендної плати.
4203

Облік та документальне оформлення передачі комунального майна ОМС

Комунальне майно має особливий правовий статус, знаходиться під управлінням ОМС та може передаватися рішенням місцевої ради на баланс інших комунальних закладів та комунальних підприємств. Як обліковувати таке майно, оформити документально його передачу – у цьому огляді.
24053

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
6936

ЄСВ 2025

Ставка ЄСВ у 2025 році збережеться на рівні 22 відсотків для працівників без інвалідності. Мінімальний розмір ЄСВ 2025 та максимальний розмір соціального внеску розраховується на базі МЗП. Наводимо нові граничні розміри ЄСВ у 2025 році.
222

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді