Работника приняли на работу в конце квартала, а зарплату начислили в следующем: как заполнить графу 6 формы 1ДФ

RU UA

Если работника приняли на работу в отчетном периоде, например 31 марта, а зарплату начислили и выплатили в следующем, например 1 апреля, то дату, когда заключили с ним трудовые отношения, а именно 31 марта, не вносите в отчет 1ДФ, который подаете за месяц, в котором насчитали и выплатили зарплату работнику.

Налоговые агенты подают ф. 1ДФ в ГФС в срок, который установил ПК, и отражают суммы дохода, который начислили/выплатили работнику и суммы НДФЛ, который из них удержали и перечислили в ГФС. Такой расчет подавайте, если работнику начислили зарплату в течение отчетного периода (пп. «б» п. 176.2 НК).

Трудовой договор между работодателем и работником оформите приказом/распоряжением работодателя. Однако если не выдали приказ/распоряжение, но фактически допустили работника к работе, трудовой договор считают заключенным (ст. 24 КЗоТ).

В графе 6 формы 1ДФ «Дата принятия на работу» указывайте сведения только о тех работниках, которых приняли на работу в отчетном периоде (п. 3.7 р. III Порядка заполнения и представления налоговыми агентами Налогового расчета сумм дохода, начисленного (уплаченного) в пользу плательщиков налога, и сумм удержанного с них налога утвержденного приказом Минфина от 13.01.2015 № 4).

По информации ГУ ГФС в Волынской области

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити діючу форму – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
107242

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90581

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66365

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35860

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
83085

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді